Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ostaf: Drăguţanu a dat dovadă de iresponsabilitate maxima

29 sep. 2015,, 14:05   Societate
3468 3

Foto: ipn.md

Guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, a dat dovadă de iresponsabilitate maximă atunci cînd a demisionat în ajun de venirea experţilor FMI la Chişinău. Declaraţia a fost făcută de Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului CreDO, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Chiar dacă au existat presiuni, chiar dacă a fost şantajat, Drăguţanu trebuia mai întîi să participe la negocierile cu FMI, să fie semnat Memorandumul, apoi să depună demisia. O lună, două, trei, nu rezolva nimic. Trebuia să pună mai presus interesele ţării decît pe cele personale.”, a declarat directorul CReDO.

În acelaşi context, Ostaf a calificat drept false şi de natură să inducă în eroare opinia publică acuzaţiile că guvernarea nu ar fi dorit să ajungă la o înţelegere cu FMI. „Orice Guvern care are nevoie stabileşte relaţii cu FMI. Altceva e că s-au făcut greşeli de strategie în stabilirea acestor relaţii”, a spus Ostaf.

Referindu-se la protestele din centru capitalei, Sergiu Ostaf consideră că scopul lor a fost deturnat. „Este o lipsă de responsabilitate a organizatorilor protestelor faţă de aceşti oameni care protestează. Scopul protestelor în sine nu are nici o esenţă. Persistă doar sentimentul de ură printre protestatari. Iar aceasta este responsabilitatea celor care stau în fruntea acestor proteste, care ar trebui să fie oneşti şi sinceri faţă de cei care protestează”, a spus directorul CreDO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?