X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un hoț în lege a primit mulțumiri de la mitropolitul Vladimir

29 sep. 2015,, 13:15   Societate
8020 0

Вор в законе получил благодарность от митрополита Владимира
Foto: jurnal.md

Petru Gâlcă, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Micu, a fost decorat de însuşi Mitropolitul Vladimir cu o diplomă „în semn de recunoştinţă arhipăstorească pentru contribuţie substanţială adusă la construcţia paraclisului „Icoana Maicii Domnului - Bucuria Tuturor Scîrbiţilor” de la Penitenciarul din Rezina.

Potrivit RISE, titlul de nobleţe a fost prezentat de „Micu” judecătorilor care l-au eliberat de răspunderea penală pentru coordonarea unei organizaţii criminale, specializată în asasinate, din motiv că a expirat termenul de prescripţie.

Autoritatea criminală care băga în sperieţi Moldova anilor 90 a fost acuzat că ar fi liderul unei grupări criminale, ai cărei membri ar fi săvârşit zeci de omoruri, tentative de omor, dar şi alte infracţiuni. Pe rând a fost condamnat, achitat, după care iarăşi condamnat, doar că anchetatorii aşa şi nu au putut demonstra implicarea sa personală la comiterea crimelor care i se incriminau. Astfel, Micu a fost condamnat definitiv la 13 ani de puşcărie pentru şantaj, samavolnicie şi falsificare de acte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?