X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PPEM îi provoacă pe deputați să renunțe la imunitatea parlamentară (VIDEO)

29 sep. 2015,, 12:07   Politică
3671 5

PPEM îi provoacă pe deputați să renunțe la imunitatea parlamentară
Foto: moldova.org

Partidul Popular European a înregistrat o inițiativă legislativă care reglementează procedura de renunțare benevolă la imunitatea parlamentară. Potrivit deputaților PPEM, doar în așa mod parlamentarii care se declară integri vor avea ocazia să demonstreze prin acțiuni concrete acest lucru, informează NOI.md.

Conform proiectului, deputații vor trebui să semneze o declarație adresată organelor de urmărire penală, în care vor preciza expres că le permit să efectueze toate procedurile legale în caz de comitere a unor infracțiuni.

„În ultimul timp, societatea este bulversată de cazuri de rezonanță, de furt al banilor publice, de corupție, abuz de putere. Foarte multe suspiciuni planează asupra unor deputați, despre care s-a scris mult și în presă. Pe de o parte există instituții nefuncționale politizate, care nu pot să-și îndeplinească atribuțiile obiectiv, și, pe de alta, parlamentarii sînt protejați de imunitate. Venim să întindem o mînă de ajutor organelor de drept. Odată ce deputații vor pune semnătura pe această declarație, vor demonstra că sînt deschiși oricărei anchete”, a precizat Eugen Carpov, unul dintre autorii inițiativei.

Potrivit deputaților PPEM, asemenea practici sînt răspîndite și în alte țări europene. Autorii proiectului au precizat că vor fi primii care vor semna declarația de renunțare la imunitate, imediat ce proiectul de lege va fi aprobat în Legislativ. Potrivit lor, inițiativa poate fi aplicată doar în actuala legislatură parlamentară.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?