X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Usatîi: Nu intenționăm să comparăm numărul persoanelor cu Platforma DA

29 sep. 2015,, 11:55   Politică
3363 6

Усатый: «Мы не собираемся меряться числом людей с платформой DA»
Foto: golos.md

Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Nostru în cadrul emisiunii POLITICA de la TV7. Renato Usatîi a precizat că este gata să negocieze pentru a identifica un mecanism de colaborare cu protestatarii din PMAN

“Cu siguranță nu ne-am pus în față sarcina să batem Platforma DA la numărul de protestatari”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii, în timp ce moderatoarea emisiunii a încercat să compare numărul de protestatari de la meetingurile din 27 septembrie și 6 septembrie.

“Atunci când vorbm despre un protest adevărat, vorbim, în primul rând, despre rezultatul acestuia, despre efectul real al protestului, care are început și final. Dacă doream să demonstrăm că noi avem mai mulți protestatari, nimeni nu ne-a împiedicat să mai comandăm încă 300 de autobuze. Credeți-mă, doritori de a veni în Chișinău erau destul, însă nu toți au putut ajunge la marș. Și trebuia să vedeți fața oamenilor cărora a trebuit să le spun: Băieți, va trebui să mergeți astăzi acasă pentru că nu mai avem unde să adăpostim oamenii în corturi. Repet: Nu contează câți am fost. Sigur știm că la meetingul lor nu au fost mai mulți de 45 de mii de oameni, dar asta nu este deloc important”, a menționat Usatîi.

În opinia lui Usatîi, marșul din 27 septembrie a fost unul, mai întâi de toate, de schimbare a punctelor de vedere.

“A fost important să vedem cum vor reacționa oamenii, de la dispoziția bălțenilor la dispoziția oamenilor din raioane. A fost important să înțelegem: Se vor ridica oamenii să-l urmeze pe Usatîi sau nu. Și m-am convins la marș că oamenii sunt pregătiți să mă urmeze”, a spus Usatîi.

În cadrul emisiunii, al doilea invitat, activistul Platformei DA, Alexandru Slusari, a încercat să tragă o linie între participanții meetingului organizat de DA și cel organizat de PSRM și Partidul Nostru.

“Nu este prima dată când spun că am un deosebit respect față de oamenii care s-au adunat în fața Guvernului, în pofida declarațiilor liderilor Platformei. Voi spune direct că după atacurile care au răsunat acolo trebuie să vin cu o declarație-răspuns. Spun cu toată responsabilitatea că asta nu-mi place și că asta nu este corect. Militez pentru faptul ca toți cetățenii țării să fie uniți. Și astăzi voi repeta – sunt pregătit să mă așez la masa de discuții și să găsim mecanismul de colaborare, dacă cealaltă parte are această disponibilitate. Trebuie să punem scopurile comune înainte de toate. Aceasta e cea mai importantă sarcină!”, i-a răspuns Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?