X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

A început ultima etapă a programului de granturi „Acces pe pieţele de desfacere” pentru horticultori

28 sep. 2015,, 17:15   Economie
4389 2
Стартовал последний этап программы грантов для садоводов
Foto: newsmoldova.md
A fost dat startul ultimei etape a programului postrecoltare de granturi investiţionale "Acces pe pieţele de desfacere" în cadrul proiectului "Agricultură competitivă" (MAC-P), finanţat de Banca Mondială.

Potrivit reprezentanţei MAC-P, termenul limită de depunere a cererilor este de 31 decembrie. În cadrul programului agricultorii pot beneficia de pînă la $350 de mii pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare: linii de sortare, uscare şi ambalare a fructelor şi legumelor, precum şi utilaj pentru prelucrarea, curăţarea şi depozitarea acestora.

La program pot participa grupuri de agricultori formate din cel puţin cinci persoane (atît fizice, cît şi juridice), care activează în domeniul horticultură cel puţin trei ani. Se menţionează că suma grantului nu trebuie să depăşească 50% din valoarea investiţiilor.

Bugetul programului de granturi MAC-P este de $7 mil. Potrivit datelor Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură (AIPA), 19 grupuri de fermieri au primit pînă la sfîrşitul lunii septembrie 2015 granturi în valoare de $4,7 mil. În total în anii 2014-2015, la program au participat 29 de grupuri de fermieri, specializaţi în producerea fructelor şi legumelor, 26 dintre care au beneficiat de granturi în sumă de $6 mil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?