COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Usatii: Occidentul promovează crearea unui nou partid în Moldova, în frunte cu Maia Sandu

28 sep. 2015,, 15:50   Politică
39264 10
Организаторы протестов: запад создает в Молдове новую партию во главе с Маей Санду
Foto: baltionline.md
Occidentul promovează crearea în Moldova a unui nou partid proeuropean de dreapta, al cărui lider să devină Maia Sandu, a spus luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Politicianul a menţionat că proiectul nu prevede participarea la acesta nici a PLDM, PDM şi PL, aflate în prezent la guvernare, nici a liderilor Platformei „DA”, care intenţionează să creeze un nou partid de dreapta, care va promova valorile europene.

"Partenerii occidentali au dat de înţeles liderilor PLDM, PDM şi PL că nu vor mai conlucra cu ei. De aceea ei sînt ca pe ace acum. Din acest motiv, şi şmecherul de la Colonița, Mihai Ghimpu, a venit cu declaraţia că nu are nimic împotriva alegerilor anticipate. Şi nici liderii Platformei „DA” nu vor fi incluşi în proiect. Ei stau pe banca de rezervă şi, în cel mai bun caz, vor fi în a doua parte a listei noului partid. În rîndurile acestuia sînt selectaţi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi structurilor de stat, care au o reputaţie impecabilă. Cunosc numele a opt dintre aceştia. Este clar că, dacă vor avea loc alegeri, acest partid de dreapta va intra în parlament. Nu se ştie doar dacă va acumula majoritatea", a spus Usatîi, adăugînd că, potrivit datelor sale, pînă la sfîrşitul săptămînii, din PLDM vor pleca unu sau doi deputaţi.

"Atunci problema majorităţii în coaliţia de guvernare va fi discutată diferit (AIE-3 acum are simpla majoritate aritmetică – 51 de mandate de deputat). În acest caz Guvernul va pierde sprijinul majorităţii parlamentare. Cred că aceasta se va întîmpla pînă la sfîrşitul săptămînii curente, deoarece nici noi nu stăm cu mîinile în sîn", a spus Usatîi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽