Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cursa feroviară Chișinău-Iași va fi lansată la 30 septembrie

28 sep. 2015,, 12:45   Economie
4086 1

Поезд Кишинев-Яссы запустят впервые 30 сентября
Foto: jurnal.md

Trenul pe ruta Chișinău-Iași (stația Socola) va fi lansat pentru prima dată la 30 septembrie, transmite NOI.md. Potrivit comunicatului Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, pe rută va circula un tren modernizat anterior în România. El va pleca de la Chișinău la 06.17 dimineața. Prețul biletelor pentru cursă în vagon de clasa I va fi de 230 de lei, în vagon de clasa II – 185 de lei, în vagon de clasa III – 165 de lei.

În același timp, la solicitarea deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, dar și a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, vor fi implementate următoarele reduceri pentru elevii și studenții din învățămîntul de stat și din învățămîntul privat acreditat: vagon de clasa I – 25%, vagon de clasa II și III – 20%. De la Iași trenul va pleca la Chișinău la 17:20. Trenul Chișinău-Iași va circula zilnic.

Administrația CFM contează pe faptul că lansarea cursei Chișinău-Iași le va permite călătorilor, îndeosebi celor tineri, să beneficieze pentru deplasare la Iași de un mijloc de transport sigur, iar acest proiect moldo-român va contribui în ansamblu la sporirea competitivității, la intensificarea schimburilor comerciale și la dezvoltarea infrastructurii feroviare.

Toate actele necesare pentru lansarea cursei Chișinău-Iași vor fi semnate la 28 septembrie la București de către directorul general al CFM, Iurii Topală, și directorul general al CFR, Dan Marian Costescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?