Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Protest la Stadionul Republican: Țara are nevoie de stadion! (VIDEO)

28 sep. 2015,, 11:20   Politică
4139 2
Foto: noi.md
În seara zilei de 27 septembrie, la intrarea centrală a fostului Stadion Republican s-a adunat un grup de activiști care au cerut anularea deciziei Guvernului cu privire la privatizarea terenului de pămînt pe care se afla obiectul sportiv. La acțiunea „Vom întoarce stadionul Moldovei” au participat peste 100 de persoane, informează NOI.md.

Manifestanții au înaintat o singură cerere Guvernului: „Indiferent de loc, țara are nevoie de stadion!”

Acțiunea a fost susținută de portalul Sporter.md, care demult monitorizează situația creată în jurul fostului stadion. Conducătorul grupului de inițiativă de la Sporter.md, Dmitri Voloșin, în numele tuturor activiștilor a declarat că Guvernul trebuie să decidă soarta vechiului stadion doar după construcția unei noi arene.

„Am primit răspuns de la Guvern, în care se menționează că timp de o săptămînă vor fi propuse două locuri noi în limitele Chișinăului pentru construcția unui nou stadion republican”, a spus Voloșin.

Pentru a sensibiliza opinia publică, participanților la acțiunea de protest li s-a propus să alerge cel puțin un cerc în jurul fostului stadion republican. Majoritatea au susținut propunerea și circa 100 de persoane au alergat în total circa 1000 km.

Totodată, Sporter.md a lansat site-ul Stadion.md, pe care în regim online fiecare doritor poate urmări evoluția evenimentelor în acest caz. Persoanele care împărtășesc opinia activiștilor acțiunii „Vom întoarce stadionul Moldovei” pot semna petiția pentru întoarcerea stadionului țării pe Forum.md. Pînă acum petiția online a fost semnată de peste 300 de persoane.

Anterior o petiție pentru salvarea stadionului a fost semnată de reprezentanți ai cercurilor politice, obștești și sportive din Moldova.

Astfel, în cadrul acțiunii „Vom salva Stadionul Republican”, care s-a desfășurat la mijlocul lunii septembrie, deputatul Lilian Carp le-a demonstrat jurnaliștilor peste 2000 de semnături în susținerea petiției.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?