X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ghimpu: PL ar putea să părăsească coaliția

28 sep. 2015,, 10:33   Politică
33645 10
Ghimpu: PL ar putea să părăsească coaliția
Foto: noi.md
Partidul Liberal s-ar putea retrage din coaliția de guvernare, dacă pînă la sfîrșitul lunii octombrie – începutul lui noiembrie lucrurile nu se vor mișca din loc. Declarația aparține liderului formațiunii, Mihai Ghimpu, care a avertizat că una dintre condițiile prevăzute în Acordul de constituire a coaliției se referă la anchetarea „furtului miliardului”, notează NOI.md.

„Noi am inclus în Acordul politic problema ce ține de furtul miliardului, iar odată cu începerea activității Parlamentului, noi, liberalii, vom cere tranșant îndeplinirea acestei condiții și tragerea la răspundere a celor vinovați, pentru că de aici se trag belelele. În cazul în care nu vor fi îndeplinite condițiile Acordului pe care l-au semnat trei lideri de partide, PL va vedea dacă mai face să rămînă la putere. Dacă în octombrie – început de noiembrie nu se întîmplă nimic, atunci nu avem ce căuta în această alianță”, a explicat Ghimpu.

Politicianul a precizat că înțelege nemulțumirea cetățenilor și admite că situația în țară a degradat, dar spune că demisiile în lanț, cerute de manifestanți, ar duce la haos. Potrivit lui, nici liderii partidelor de opoziție și nici reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” nu urmăresc scopul de a soluționa problemele cetățenilor, dar obiective de natură politică.

„Problema e că oamenii au obosit cum cei care sînt la guvernare se îmbogățesc, au televiziuni, case, mii de hectare de pămînt. E mizerie, e nevoie, într-adevăr. Lumea să înțeleagă că probleme există, dar ele nu se rezolvă în piață. Nu sînt Usatîi și Dodon în măsură să ne dea nouă lecții cum trebuie rezolvate problemele, cu atît mai mult că și ei sînt părtași la problema legată de furtul miliardului”, a menționat liberalul.

Mihai Ghimpu a adăugat că, odată cu începerea activității Parlamentului, deputații vor evalua cum au fost implementate reformele, la ce etapă a ajuns investigația în cazul BEM, dar și alte probleme stringente, pentru a lua măsuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?