Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ursachi: Bufonada cu „grenadele” din maşina soţiei lui Petrenco a eşuat

26 sep. 2015,, 14:00   Politică
7222 3
Урсаки: Буффонада Плахотнюка с "гранатами" в машине супруги Петренко потерпела фиаско
Foto: tv7.md
Aşa-zisele „grenade”, plasate fraudulos în automobilul soţiei deţinutului politic, Grigore Petrenco în seara zilei de 15 septembrie, „nu sunt muniţii”. Concluzia experţilor de la bomb-tehnic, a fost făcută publică de avocatul Ana Ursachi.

„În cadrul vizitei la procuror, unde am făcut cunoştinţă cu aceste expertize, am aflat oficial că „grenadele” nu sunt letale şi nici nu sunt muniţii”, a declarat vineri, 25 septembrie, Ana Ursachi.

„Adică, se confirmă ceea ce am spus eu încă atunci seara, după acel spectacol ruşinos de la Curtea de Apel Chişinău, că plasarea frauduloasă a acestor lucruri în maşina deja percheziţionată a Liliei Petrenco, nu a fost decât un show nocturn pentru posturile TV”, a mai anunţat Ursachi.

Cu toate acestea, subliniază avocata, „Grigore Petrenco continuă să stea în arest. Însă, societatea înţelege tot mai bine că Petrenco este victima unui dosar politic, unei comenzi politice. Dacă anterior, au mai existat persoane care mai aveau dubii, astăzi, nu mai există formatori de opinie care n-ar spune că Grigore Petrenco este un deţinut politic”.

„La noi în ţara nu este regim oligarhic, la noi în ţară este un singur oligarh, cu caracter răzbunător faţă de persoanele care îl critică. Acest oligarh, prin intermediul structurilor subjugate, face asemenea mişmaşuri. Una dintre aceste şmecherii a fost deconspirată astăzi, un nou episod al bufonadei lui Plahotniuc a eşuat: vorbesc despre expertiza medico-legală a „leziunilor” poliţiştilor şi despre concluziile specialiştilor de la bomb-tehnic”, a mai specificat sursa citată.

Amintim că la 15 septembrie, după finalizarea şedinţei de la Curtea de Apel în dosarul deţinuţilor politici ai „grupului Petrenco”, automobilul soţiei ex-deputatului Grigore Petrenco a fost percheziţionat de mai multe ori, inclusiv portbagajul, dar fără nici un rezultat.

Potrivit imaginilor video, transmise agenţiei OMEGA, anchetatorii au trucat „descoperirea”. Astfel, din imagini se vede că unul dintre participanţii acţiunii a transmis un obiect procurorului implicat în percheziţii. Imediat după asta, procurorii au făcut „descoperirea mai multor obiecte stranii” şi au anunţat că în portbagajul maşinii a fost găsit un pachet cu grenade fumigene.

Avocatul Ana Ursachi susţine că pachetul cu grenade a fost plasat de colaboratorii poliţiei, existând şi probe în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?