Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Avocat: Expertiza a deconspirat minciunile lui Cavcaliuc în cazul Petrenco (VIDEO)

26 sep. 2015,, 11:00   Politică
6831 7
Вскрыто очередное мошенничество властей по делу «группы Петренко» (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Expertiza medico-legală a demonstrat că poliţiştii, despre care posturile TV (Publika TV, Prime, Canal 3 etc.) au anunţat că au avut grav de suferit în cadrul „confruntărilor violente, provocate de protestatarii în frunte cu Grigore Petrenco”, de facto nu au avut nevoie nici de spitalizare, acuzând doar „zgârieturi şi vânătăi”.

Declaraţia a fost făcută vineri, 25 septembrie, de avocatul Ana Ursachi, cu referire de documentele prezentate de procurori.

„Bufonada în dosarul aşa-zisului „grup Petrenco” în privinţa pretinselor „dezordini în masă” se demască. Rezultatele expertizei medico-legale a pretinselor leziuni corporale a poliţiştilor care s-au aflat pe 6 septembrie în faţa Procuraturii Generale, internaţi în spital, prezentaţi drept victime şi pe care la spital i-a vizitat „Miunhauzen” ai timpurilor noastre de la MAI – Cavcaliuc şi pe care i-au arătat la ştiri Publika şi Prime, arată că ei nu au avut nevoie de spitalizare!”, a declarat avocatul Ana Ursachi.

Potrivit sursei citate, minciunile au început chiar de la numărul pretinselor victime. De fapt, au fost 5 şi nu 8 poliţişti internaţi la spital. Mai mult, „conform certificatelor expertizei medico-legale, 3 dintre poliţişti nici nu au leziuni, iar la 2 – acestea sunt nesemnificative”.

„Deci, nimeni nu a avut de suferit. Nimeni nu a avut nevoie de spitalizare, aşa cum au arătat la ştiri Publika şi Prime. Dar, ei au fost internaţi la spital. Motivul spitalizării fiind unul ridicol şi indignant pentru contribuabili: ofiţerii, aflaţi la datorie, au fost internaţi la spital, citez din raport: „pentru că s-au plâns de zgârieturi şi vânătăi, dureri în regiunea genunchiului şi a bărbiei”. Au utilizat resursa administrativă, s-au internat la spital pentru a participa la acest spectacol. Putem spune cu certitudine că această bufonadă a lui Plahotniuc depăşeşte toate limitele!”, a mai anunţat avocatul.

Liderul partidului de opoziţie „Blocul Roşu”, fostul deputat, membrul de onoare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Grigore Petrenco, împreună cu alţi 7 protestatari, a fost reținut violent de poliție la 6 septembrie curent, după ce a protestat în fața Procuraturii Generale şi a intenţionat să instaleze corturi pe trotuar, în faţa instituţiei publice pentru a protesta paşnic în regim non-stop contra regimului oligarhic. Aceştia au fost încarceraţi în Izolatorul de detenţie preventivă pentru 30 de zile.

Arestarea liderului partidului de opoziţie a trezit un val de critici, atât în Moldova, cât şi peste hotare. Solicitări privind eliberarea deţinutului politic, Grigore Petrenco şi a tuturor persoanelor arestate la protestul 6 septembrie, au fost făcute deja de mai mulţi deputaţi ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, de politicieni din Germania, Ungaria, Georgia, Ucraina, Belarus şi Moldova. Pentru eliberarea deţinuţilor politici s-au expus public numeroşi politicieni, jurnalişti şi formatori de opinie din Moldova. În mai multe oraşe ale lumii au loc acţiuni de solidaritate cu deţinuţii politici care solicită eliberarea lor imediată din arest.

Ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola a anunţat că ştie despre soarta deţinuţilor politici şi monitorizează îndeaproape desfăşurarea acestui caz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?