Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Usatîi a plătit din propriul buzunar salariile angajaţilor firmei de salubritate (VIDEO)

25 sep. 2015,, 16:14   Societate
5113 6
Усатый из собственных средств выдал зарплату работникам “мусорных” компаний (ВИДЕО)
Foto: ru1.md
După cum a promis joi, Usatîi s-a întâlnit cu angajaţii de la salubritate vineri, la ora 11.00, lângă clădirea primăriei pentru a continua negocierile şi a soluţiona problema restanţelor la salarii pentru două luni. Conducerea companiei nu s-a prezentat, însă, la întrevedere.

În situaţia creată, primarul a declarat că aşa cum a promis, va rezolva această problemă personal. „Vă voi da 900 de mii de lei din sursele mele proprii şi veţi putea continua activitatea Dvs.”, a declarat Renato Usatîi.

În replică, oamenii i-au povestit că salariile lor oficiale sunt mai mici, decât restanţele anunţate de companie. Oamenii au spus că nu le ajunge nici pentru achitarea serviciilor comunale, nici pentru pâine. Cu toate acestea, oamenii au rugat ca transferul să nu fie făcut prin intermediul companiei, ci să li se aloce 300 de mii de lei lor personal.

Se pare că deja foştii angajaţi ai firmei „Global Prest Service” sunt gata chiar şi din aceşti bani să procure haine speciale şi mături, dar să muncească sub garanţia primăriei cu ulteriorul transfer în subordinea întreprinderii municipale.

Întrevederea lui Usatîi cu protestatarii a finalizat cu aplauze furtunoase. Salariile au fost plătite chiar în scuarul din faţa primăriei.

Amintim că joi, în cadrul unei emisiuni de la postul TV BTV, Usatîi a declarat că firma care a luat în concesiune serviciile privind salubrizarea teritoriului şi evacuarea deşeurilor, a fost fondată de escroci şi ticăloşi.

„Au datorii faţă de oraş de milioane de lei, însă, în loc să le achite, au transferat, cu ajutorul Consiliului municipal precedent, obligaţiunile concesionale pe numele unei alte firme, căreia şi Consiliul, şi Primăria, i-au alocat înaintea alegerilor locale, 15 mil de lei, iar acum ei mai cer alte 5 pentru iulie şi august”, a declarat Usatîi, specificând că afaceriştii care s-au îmbogăţit pe seama bălţenilor, se distrează în reşedinţe luxoase peste hotare şi îşi procură acolo imobile.

Usatîi a promis să dosarul „gunoiului” de la Bălţi, care vizează chestiuni de corupţie, să fie unul de povaţă pentru toţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?