Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Experimente, oameni de știință, concursuri – toate la „Noaptea cercetătorilor europeni”

25 sep. 2015,, 13:40   Societate
2998 0

Foto: sheknows.com

Pentru al doilea an consecutiv, Chișinăul găzduiește un eveniment de promovare a științei, intitulat „Noaptea cercetătorilor europeni”, informează NOI.md.

Evenimentul își ia startul astăzi, 25 septembrie, începînd cu ora 15.00, în Scuarul Academiei de Științe a Moldovei. Publicul prezent va putea participa la o multitudine de experimente, intrînd în culisele laboratoarelor, precum și comunica direct cu oameni de știință, participa la diverse concursuri originale și distractive cu tematică științifică, completa chestionare.

„Noaptea cercetătorilor europeni” oferă publicului larg șansa reală de a înțelege și a conștientiza ce este știința, care este rolul acesteia, dar și al savantului în dezvoltarea țării, fie acesta din domeniu fizicii, chimiei, arheologiei sau oricare alt domeniu științific.

Scopul evenimentului este de a promova știința și de a-i încuraja pe tineri să urmeze o carieră în domeniul cercetării, dar și să promoveze imaginea cercetării ca fiind o activitate determinată pentru viața cotidiană și progresul societății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?