X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Ambasada Cehiei a dăruit Bibliotecii Naţionale un set de cărţi

23 sep. 2015,, 17:30   Societate
3233 1
Посольство Чехии подарило Национальной библиотеке партию книг
Foto: timpul.md
Ambasada Cehiei a dăruit miercuri Bibliotecii Naţionale a Moldovei un set de publicaţii.

Potrivit ambasadorului Cehiei în Republica Moldova, Jaromir Kvapil, cărţile dăruite au fost editate în 2014 în limbile cehă şi engleză şi cuprind un spectru larg de subiecte: istorie, cultura Cehiei, beletristică modernă.

"A devenit deja o tradiţie. Este a treia oară cînd dăruim cărţi Bibliotecii Naţionale. Sperăm că studenţii moldoveni vor începe să studieze limba cehă şi cărţile vor fi solicitate. În Cehia, de exemplu, în trei universităţi este predată limba română", a spus el, adăugînd că pe viitor Ambasada intenţionează să afle care cărţi sînt cele mai solicitate, pentru ca apoi să le procure şi să le prezinte.

"Această cooperare productivă între Biblioteca Naţională şi Ambasada Cehiei trebuie să devină un exemplu. Cărţile transmise de Ambasadă sînt solicitate de traducători şi studenţi din Cehia", a relatat directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintelei.

Directorul Departamentului de învăţămînt preuniversitar al Ministerului Educaţiei, Valentina Cucu, prezentă la ceremonie, a mulţumit Ambasadei Cehiei pentru acest dar şi a spus că va propune rectorului Universităţii de Stat să includă studierea limbii cehe în programul de învăţămînt al unor facultăţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?