X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Deputaţii comunişti, nemulţumiţi de modul în care sînt repartizate fondurile ENPARD

23 sep. 2015,, 16:30   Economie
34854 0
Депутаты ПКРМ недовольны распределением фондов ENPARD
Foto: trm.md
Deputaţii din Partidul Comuniştilor (PCRM) s-au arătat nemulţumiţi de mecanismul de repartizare a resurselor din fondul ENPARD (sprijinirea agriculturii şi dezvoltarea mediului rural din partea Comisiei Europene - "I"). Disputele din jurul proiectului de lege privind ratificarea acordului financiar de realizare a programului ENPARD s-au iscat miercuri, la şedinţa Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

Documentul a fost prezentat de viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vlad Loghin, potrivit căruia în cadrul proiectului Moldova va beneficia de 64,075 milioane de euro pentru sprijinirea agricultorilor. Mijloacele sînt acordate pentru suplinirea fondului de subvenţionare în ramură.

Potrivit deputatului comunist Oleg Reidman, actualele mecanisme de acordare a subvenţiilor sînt imperfecte, ceea ce influenţează şi rezultatele din ramură.

"Dacă vom folosi practica actuală ne vom confrunta pe viitor cu inegalitate la repartizarea mijloacelor. În sistemul de repartizare a subvenţiilor avem dezordine cronică. Trebuie amînată examinarea documentului pînă la audierea reprezentanţilor Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură (AIPA)", a spus el.

Preşedintele Partidului Popular European (PPEM), deputatul neafiliat Iurie Leancă, de asemenea, a avertizat Ministerul Agriculturii să nu discrimineze agricultorii.

"Trebuie să înţelegem în ce măsură de aceste resurse vor putea beneficia toate categoriile de fermieri. Ştim că fermierii din Găgăuzia sau regiunea transnistreană au acces redus la mijloacele financiare", a menţionat el.

Preşedintele Comisiei, liberal-democratul Ştefan Creangă, a propus să fie organizate audieri suplimentare în acest sens, însă le-a propus deputaţilor să sprijine documentul pentru a putea fi adoptat cît mai curînd în Parlament. În rezultat, proiectul a fost sprijinit cu majoritatea voturilor, iar comuniştii s-au abţinut de la vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?