X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Procurorul general nu este mulțumit de modul în care a fost gestionat dosarul BEM

23 sep. 2015,, 12:22   Societate
2697 6

Procurorul general nu este mulțumit de modul în care a fost gestionat dosarul BEM
Foto : bem.md

Corneliu Gurin susține că nu este nici el mulțumit sută la sută de modul în care a fost instrumentat dosarul fraudelor din sistemul bancar. Din acest considerent, procurorul spune că a solicitat expertiză din partea Uniunii Europene, pentru a evalua prestanța organelor de drept în gestionarea acestui caz, dar nu numai, notează NOI.md.

„Dosarul BEM este un caz foarte complicat, noi nu am mai avut cazuri de o asemenea anvergură. Aici nu e vorba de o acțiune care s-a întîmplat peste noapte, nu este un furt banal. Nici eu nu sînt mulțumit sută la sută de modul în care a fost gestionat acest caz. Am solicitat să extindem investigațiile, am constituit un grup mai mare de procuri și am cerut expertiză externă, analitică, nu pe aspecte și nume concrete, dar care va evalua dacă am procedat corect atunci cînd am întreprins anumite acțiuni”, a explicat Gurin.

Anume aceasta va fi misiunea fostului procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a României, Mariana Alexandru, la Chișinău, a spus Gurin.

Potrivit procurorului general, ideea promovată de unii analiști precum că Procuratura a știut despre fraudele din sistemul bancar, dar nu a intervenit, este eronată.

„De această instituție financiară (BEM) au profitat toți timp de zeci de ani. Procuratura intervine atunci cînd există informație suficientă că s-au comis infracțiuni. Deja au fost intentate zeci de cauze penale, ele vizează administrația BEM în diferite perioade. Există sechestre aplicate, în unele dintre ele suma prejudiciului variază de la zeci de milioane de lei pînă la de milioane de euro”, a punctat Gurin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав