X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Filat, despre demisia lui Drăguțanu, proteste și alegeri anticipate

23 sep. 2015,, 10:42   Politică
4230 10

Filat, despre demisia lui Drăguțanu, protestele antiguvernamentale și alegeri anticipate
Foto : noi.md

La cîteva săptămîni de la demararea protestelor antiguvernamentale, liderul PLDM, Vlad Filat, și-a făcut publică poziția față de revendicările manifestanților și situația actuală. În cadrul unui interviu acordat Europei Libere, la Bruxelles, politicianul a spus că există într-adevăr motive pentru ca oamenii să protesteze, notează NOI.md.

„Criza din sistemul bancar și insecuritatea legată de sistemul bancar au creat această stare”, a menționat Filat, care se arată însă convins că îndeplinirea revendicărilor înaintate nu va soluționa problemele.

Potrivit lui, criza din sistemul bancar și alte probleme stringente ale țării trebuie rezolvate „în cadrul actualei guvernări”. „Revendicările organizatorilor acestor proteste nu vin a rezolva problemele adevărate ale țării. Seria de demisii cerute nu face decît să ducă țara mai departe, în «incertitudine». Eventualele alegeri anticipate ar fi o «catastrofă» pentru Republica Moldova”, spune fostul premier.

Potrivit lui Filat, aceste alegeri ar însemna schimbarea vectorului extern al țării noastre. „Este un interes sporit al Rusiei ca să preia controlul politic în Republica Moldova (…) și nu trebuie «uitată nici situația din Ucraina»”. În acest sens, politicianul a dat înțeles că protestele ar putea fi utilizate ca pretext, așa cum a fost în Ucraina.

Comentînd demisia guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, liberal-democratul a atras atenția că aceasta survine în ajunul vizitei delegației FMI la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?