Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Ministerul Justiției cere salarii mai mari pentru funcționarii din ministere

22 sep. 2015,, 15:15   Societate
3595 5
В разгар экономического кризиса ставленник Плахотнюка требует повышения зарплат в Минюсте
Foto: enigagauzia.md
Ministerul Justiției a pregătit un proiect de hotărâre pe care îl va înainta Guvernului prin care propune majorarea gradelor de salarizare pentru funcțiile publice din ministere, majorarea salariilor persoanelor din cabinetele miniștrilor și salariilor personalului tehnic din ministere. Proiectul a fost propus spre dezbatere publică până la 7 octombrie curent.

Potrivit notei informative a documentului, de salarii majorate ar putea beneficia 1 807 persoane, fiind necesare cheltuieli anuale suplimentare la bugetul de stat în mărime de 27 de milioane de lei.

Gradele de salarizare vor fi majorate pentru 1 626 de funcționari din cadrul ministerelor. În majoritatea cazurilor se va face o majorare cu cinci sau șase grade, respectiv, funcționarii vor avea lunar un adaos la salariu cuprins între 1 200 și 1 600 de lei.

De exemplu, un consultant sau un auditor intern va fi remunerat cu cel puțin 4 600 de lei în loc de 3 400 de lei. Un șef de serviciu va primi 5 400 de lei în loc de 1 400 de lei cât primește în prezent.

Dintre cele 66 de persoane angajate în cabinetele miniștrilor, de cea mai mare majorare a salariilor vor beneficia consilierii și șefii de cabinete. Aceștia vor ridica lunar cu 1 400 de lei mai mult decât primesc în prezent, adică câte 5 600 și, respectiv, 5 900 de lei.

Persoanele care ocupă funcții de secretar și asistent în cabinetele miniștrilor vor avea un adaos de numai 200-300 de lei la salariu și vor ridica câte 2 900 și, respectiv, 3 800 de lei pe lună.

În nota informativă a proiectului de hotârâre Ministerul Justiției motivează că majorarea se propune pentru „asigurarea unei activități continue și eficiente a ministerelor, pentru minimizarea riscului de fluctuație a personalului angajat și pentru ajustarea la actuala situație social-economică din Republica Moldova a salariilor… pentru asigurarea realizării în cadrul aparatelor centrale a ministerelor a unui serviciu public stabil, profesionist, imparţial, transparent şi eficient în interesul societăţii şi al statului, precum și stabilirea unui regim uniform de salarizare a funcționarilor publici care exercită atribuții similare după complexitate și volum”.

Ministerul Justiției propune să fie majorate și salariile personalului tehnico-administrativ din ministere. Circa 115 angajați vor primii un adaos la salariu cuprins între 600 și 960 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?