X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

BNM remarcă o „uşoară corectare” a cursului leului moldovenesc spre fortificare

22 sep. 2015,, 11:07   Economie
2446 0
Foto: noi.md
Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu, care a depus luni cererea de demisie, a refuzat să prognozeze evoluţia de pe piaţa valutară în legătură cu cererea depusă.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus într-o conferinţă de presă că, deocamdată, situaţia de pe piaţă este stabilă şi în ultimul timp "se înregistrează o uşoară tendinţă de corectare a cursului leului moldovenesc spre fortificare".

Potrivit lui Drăguţanu, BNM va folosi toate instrumentele disponibile pentru menţinerea situaţiei stabile.

"Vom fi mai insistenţi în situaţia în care, asupra Băncii, din toate părţile este exercitată presiune politică", a spus el.

Vorbind despre lichidarea celor trei bănci problemă, Drăguţanu a subliniat că competenţe de a retrage licenţele celor trei bănci pentru dreptul de a desfăşura activitate are o singură instituţie a statului – Banca Naţională.

"Guvernul a luat o decizie privind transferarea conturilor trezoreriale din bancă, achitarea pensiilor populaţiei, deoarece aceasta ţine de competenţa sa. BNM va lua propria decizie, care nu va fi una dureroasă pentru clienţii acestor bănci", a conchis guvernatorul BNM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?