X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Sturza: Drăguțanu și-a terminat cariera definitiv

22 sep. 2015,, 10:11   Economie
3214 1

Sturza: Drăguțanu și-a terminat cariera definitiv
Foto : moldovenii.md

Demisia guvernatorului Băncii Naționale a fost planificată și coordonată din timp. De această părere este fostul premier Ion Sturza, care a precizat în cadrul emisiunii „În profunzime”, că Dorin Drăguțanu și-a compromis definitiv cariera prin declarațiile făcute ieri, în timp ce și-a anunțat demisia, informează NOI.md.

„Această demisie a fost planificată, gîndită, coordonată, pregătită din punct de vedere mediatic și cred că în zilele următoare o să vedem un șir de evenimente, suportul acestor demisii sau mesajul cu care a venit domnul Drăguțanu. Am fost, a cîta oară, surprins de tupeul domnului Drăguțanu. Nimeni nu răspunde în țara asta de ce se întîmplă, nimeni nu-i vinovat, toți au fost informați, toți au fost de bună credință”, a precizat Sturza.

Acesta a mai menționat că Dorin Drăguțanu este protejat de Partidul Democrat, deși a fost promovat în funcție cu suportul politic al lui Mihai Ghimpu.

“Îl compătimesc pe Ghimpu pentru ca îi păstrează acoperirea politică, dar el de mult aparține PD”, a punctat Sturza.

Potrivit omului de afaceri, există puține șanse ca Misiunea Fondului Monetar Internațional să mai vină astăzi la Chișinău, în contextul celor întîmplate.

„S-au sesizat două lucruri – în primul rînd, FMI nu va veni și nu va face niciun fel de declarații publice sau private, deși eu pot să-i spun domnului Drăguțanu ce gîndesc despre el instituțiile financiare internaționale, comunitatea financiară, comunitatea de business. El, în principiu, și-a terminat astăzi cariera «forever», el acum poate să pretindă maximum la funcția de spălător de blide la un club de noapte din Chișinău. Din punct de vedere profesional, el s-a terminat în seara asta cu declarațiile lui”, a spus Sturza.

Fostul premier a mai explicat că precondițiile pentru începerea negocierilor cu misiunea FMI vor fi extrem de dure și practic imposibil de realizat, în condițiile în care guvernarea actuală s-a discreditat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?