X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Drăguțanu a spus ce se va întîmpla cu leul după demisia lui

22 sep. 2015,, 11:00   Economie
4713 1
Дрэгуцану рассказал, что будет с курсом лея после его отставки
Foto: ff.md
În Moldova s-a creat o impresie greșită că Banca Națională menține rata de schimb a leului față de principalele valute străine, dar, de fapt, rata este stabilită de piață și este determinată de cei care cumpăra și vînd valută. Constatarea a fost făcută de către președintele Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, care a vorbit în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de pe postul „ProTV Chișinău”, răspunzînd la întrebarea despre modul în care demisia președintelui BNM poate afecta rata de schimb a leului, relatează NOI.md.

Dorin Drăguțanu a menționat că în ultimele zile, moneda euro a crescut pînă la 23 de lei, iar acum, la fel, scade rapid la 22 de lei. „În același timp, BNM nu a făcut nimic. Este vorba despre evoluția monedei euro în raport cu dolarul pe piața internațională”, a subliniat președintele BNM.

Potrivit acestuia, persoanele fizice din Republica Moldova vînd anual aproximativ 2 miliarde de dolari. „Aceasta este piață, iar rata depinde de cerere și ofertă”, a spus Dorin Drăguțanu.

El a menționat că Banca Națională, dacă este necesar, efectuează intervenții pe piață, dar nu pentru a menține o rată de schimb fixă, ci pentru a asigura funcționalitatea pieței în cazul deficitului de valută. Președintele BNM a declarat că de la începutul acestui an, Banca Națională a vîndut pe piață de 250 de milioane de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?