X 
Cutremure stiri: 506

Misiunea FMI soseşte astăzi la Chişinău

22 sep. 2015,, 10:20   Economie
2508 0

Foto: malta2u.com

Misiunea Fondului Monetar Internaţional soseşte astăzi, 22 septembrie, în Republica Moldova. În cadrul vizitei partenerii externi urmează să aibă un şir de întrevederi cu autorităţile de la Chişinău în vederea negocierii unui nou acord memorandum, transmite IPN.

Anterior, premierul Valeriu Streleţ declara că pînă la sosirea misiunii urmau a fi întreprinse un şir de acţiuni, în aşa fel încît să rămînă cît mai puţine probleme nesoluţionate. Printre sarcinile care au fost puse în faţa autorităţilor de la Chişinău pînă la sosirea misiunii se numără implementarea politicilor de lungă durată, politici care vizează reforma administraţiei publice centrale, descentralizarea şi consolidarea independenţei şi autonomiei fiscale.

La fel, este vorba despre politici ce vizează diferite plăţi şi prestaţii sociale, inclusiv sistemul de pensii, dar şi altele. Totodată, este vorba despre lichidarea celor 3 bănci, care este o condiţie a partenerilor externi. Acest proces urmează să se încheie cu retragerea licenţelor pînă pe 16 octombrie.

Misiunea FMI urmează să-şi încheie vizita în prima săptămînă a lunii octombrie.

Mai mulţi oameni politici şi experţi în diferite domenii au opinat anterior că nesemnarea unui noi acord dintre Republica Moldova şi FMI va crea complicaţii mari pentru ţară care şi aşa se află într-o situaţie grea sub mai multe aspecte. Printre factorii care ar putea amîna semnarea sînt numiţi neîndeplinirea condiţiilor expuse de către FMI, instabilitatea politică, precum şi demisia anunţată recent a Guvernatorului Băncii Naţionale. Acum cîteva luni, delegaţia FMI şi-a amînat vizita în Moldova în legătură cu demisia Guvernului Gaburici, anunţate în preajma sosirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав