X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Anchetatorii iau depoziții de la toți angajații și discipolii internatului din Orhei

20 sep. 2015,, 14:30   Societate
6220 1
Следователи проводят допросы всех работников и воспитанников интерната Оргеева
Foto: rtr.m
Procuratura Generală acordă atenție deosebită investigării cazului de violență fizică față de discipolii Casei-internat din Orhei pentru băieții cu anomalii psihice mintale din subordinea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Potrivit spuselor lui Ion Caracuian, șef al secției pentru combaterea torturilor a Procuraturii Generale, la momentul sosirii reprezentanților organelor de anchetă la internat discipolii nu aveau leziuni corporale recente, dar există și alte posibilități de a aduna probe despre comportamentul dur cu copiii.

„Va fi realizat un șir de expertize psihologice-psihiatrice pentru a verifica starea psihicului copiilor. Posibil, au traume. Menționez, lipsa leziunilor corporale la copii la momentul verificării noastre nu ne împiedică să continuăm ancheta penală și să identificăm traume psihologice, care lasă de asemenea urme adînci”, - a comunicat procurorul.

Anchetatorul a menționat de asemenea că în cadrul anchetei penale în legătură cu faptul comportamentului inuman față de copii nu există suspecți. Procurorii însă promit că vor fi pedepsiți nu numai acei, care au manifestat agresiune față de copii, dar și acei, care au trecut sub tăcere faptul bătăii de joc.

„Noi dorim să adunăm cît mai multe probe posibile și pe urmă vom trece la aprecierea penală a acțiunilor fiecărui om aparte”, - a adăugat Caracuian.

Anterior Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în balanța căruia se află Casa-internat din Orhei, a inițiat verificarea instituției, după ce pe siteurile locale de știri au apărut imagini video înfricoșătoare, în ce stare și atmosferă se află discipolii ei. Rezultatele verificării au depistat numeroase contravenții cu caracter administrativ, precum și tratament dur al copiilor.

Potrivit spuselor ministrului muncii, protecției sociale și familiei Mircea Buga, directoarea internatului a fost concediată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?