X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

ONU îndeamnă Guvernul să urgenteze reformele în sistemul justiției și combaterea corupției

19 sep. 2015,, 14:00   Politică
5327 7
ООН призывает правительство ускорить реформы в системе правосудия и борьбе с коррупцией
Foto: presedinte.md
ONU îndeamnă Guvernul RM să urgenteze reformele, orientate spre soluționarea problemelor-cheie în combaterea corupției și reformarea judecătoriilor.

După cum a comunicat reprezentantul permanent al PNUD în Moldova Dafina Gercheva, ONU împărtășește preocuparea, exprimată de societate în cîteva probleme-cheie.

„Munca noastră în RM este orientată spre prioritățile naționale și necesitățile oamenilor. Prin consultații politice, susținere concretă și asistență tehnică ONU aduce o contribuție după posibilități la îmbunătățirea nivelului de viață, dezvoltarea democrației și drepturilor omului, precum și la dezvoltarea durabilă a țării”, - a menționat ea.

Potrivit spuselor doamnei Gercheva, transformarea institutelor publice, dezvoltarea cooperării între state, societatea civilă și sectorul privat este „un scop ambițios, a cărui realizare necesită timp, o mare voință politică și responsabilitate națională”.

„După cum a spus la 15 septembrie Secretarul General ONU Ban Ki-Moon cu prilejul Zilei Internaționale a Democrației, ONU consideră că cetățenii trebuie să aibă cel mai important rol în dezvoltarea țării”, - a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?