X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Construcţia şoselei de centură a Chișinăului va începe în cel mult trei luni

18 sep. 2015,, 12:28   Economie
3192 1

Construcţia şoselei de centură a Chișinăului va începe în cel mult trei luni
Foto: realitatea.md

Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat azi un contract cu compania bulgară SK-13 Patstroy JSC privind construcția unei porțiuni a șoselei de centură a Chișinăului, de 6,6 km, care începe de la podul din Ialoveni. Valoarea contractului este de aproape 9 milioane de euro iar timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

Potrivit ministrului Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, întreaga șosea de centură va avea 80 km, iar costurile totale sunt de 200 milioane de euro. Centura este împărțită în șase sectoare. Ministrul a promis că mai puțin de jumătate din această șosea va fi dată în exploatare până în 2018.

La licitația anunțată pentru reabilitarea primei porțiuni au participat 7 companii internaționale. Compania bulgară SK-13, care a câștigat licitația, are la dispoziție trei luni pentru a demara lucrările, altfel contractul ar putea fi reziliat.

”De mâine pot încep ședințele pentru începerea lucrărilor. Compania urmează să deschidă o filială a întreprinderii în Moldova, să fie stabilit locul unde va fi baza pentru muncitori și echipament și dacă în 3 luni nu se mobilizează va fi reziliat contractul”, a menționat managerul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei.

În imagine, sehmentul de 6.6 km care va fi reconstruit de SK-13 Patstroy JSC.

Ministrul Chirinciuc a subliniat că primele patru porțiuni ale centurii vor fi construite pe drumuri existenete, iar porțiunile 5 și 6 vor fi construite de la zero.

Șoseaua de centură a Chișinăului va avea patru benzi, câte 2 benzi pe fiecare sens. În lucrările de reabilitare este inclusă și desenarea marcajului rutier.

Întreaga șosea ar putea fi dată în exploatare în 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?