Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Orban: Ungaria a început construcția gardului de la granița cu Croația

18 sep. 2015,, 11:50   Externe
2852 0
Венгрия за день построит забор на границе с Хорватией
Foto: Muhammed Muheisen
Ungaria a început vineri dimineața construirea unui gard provizoriu la granița cu Croația și a desfășurat deja la frontieră sute de militari și de agenți de poliție pentru a stăvili afluxul de migranți, a anunțat premierul Viktor Orban, citat de MTI și de Reuters.

Șeful guvernului de la Budapesta a declarat la postul public de radio Kossuth că gardul urmează să aibă o lungime de 41 de kilometri și că 'linia de apărare preliminară' va fi gata până la sfârșitul zilei. Câteva sute de militari și de polițiști au fost trimiși la granița ungaro-croată, a adăugat premierul ungar.

'Trebuie să punem în aplicare aceleași măsuri precum cele de la granița sârbo-ungară', a spus Orban, adăugând: 'Știm cine a organizat atacul împotriva statului ungar dinspre teritoriul sârb'.

Pe de altă parte, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto și omologul său sloven Karl Erjavec și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că autoritățile croate îi trimit pe migranți în Ungaria și Slovenia în loc să le ofere asistență. Cei doi șefi ai diplomației au discutat la telefon despre situația din Croația și au constatat că sistemul de asistență pentru imigranți din această țară a intrat în colaps într-o singură zi.

Croația a închis joi "până la noi ordine" șapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia după pătrunderea masivă a migranților din Orientul Mijlociu aflați pe teritoriul țării vecine. Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut. Doar punctul de trecere de la Bajakovo, precum și autostrada Belgrad-Zagreb, au rămas deschise, relatează EFE. Peste 11.000 de migranți au trecut în ultimele două zile granița croată venind din Serbia. Portalul de știri 24sata a informat că, în pofida acestor măsuri, migranții continuă să intre în țară, traversând câmpurile.

Televiziunea publică din Croația, HTV, a prezentat în noaptea de joi spre vineri imagini cu migranți care intrau în Croația prin toate punctele de frontieră din est, cu Serbia, și care circulau fie pe jos, fie cu mijloace de transport publice sau private, pe șosele, linii de cale ferată și traversând câmpuri. Postul HTV a apreciat că acest flux continuu de migranți dovedește că poliția croată a scăpat situația de sub control.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?