X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O nouă rundă de consultări moldo-române a avut loc la Chișinău

18 sep. 2015,, 10:30   Politică
2725 2

O nouă rundă de consultări moldo-române a avut loc la Chișinău
Foto: gzt.md

Viceministrul Afacerile Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice al României, Daniel Ioniţă. Discuția a vizat agenda europeană, problematica regională și cooperarea bilaterală, informează NOI.md.

În cursul consultărilor a fost analizat stadiul proiectelor de interconectare din domeniul energetic şi cel al infrastructurii. Daniel Ioniţă a evidenţiat sprijinul consistent, politic, financiar şi tehnic asigurat de partea română pentru consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova. De asemenea, cei doi oficiali au inventariat proiectele de asistenţă pentru dezvoltare finanţate de România şi implementate în Republica Moldova.

Demnitarul român a evidenţiat necesitatea asigurării unui ritm susţinut al reformelor interne. Potrivit lui, rezultatele concrete în această direcție vor cîntări decisiv în configurarea cursului viitor al relaţiei dintre Chişinău și Uniunea Europeană.

Totodată, în cadrul prezenţei la Chişinău, oficialul român abordat cu vicepremierul pentru Reintegrare,Victor Osipov, evoluţiile regionale şi perspectivelor de soluţionare a problemei transnistrene. Daniel Ioniţă a reafirmat cu acest prilej sprijinul deplin al României pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?