X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un tânăr din Bălţi, şantajat şi ameninţat cu moartea (VIDEO)

18 sep. 2015,, 09:50   Societate
4640 0
25-летнего жителя Бельц шантажировали и угрожали убить (ВИДЕО)
Foto: gandul.info
Poliția a stopat acțiunile de șantaj și amenințare cu moartea a unui tânăr de 25 de ani, domiciliat în municipiul Bălți, satul Elizaveta. Victima a fost șantajată, timp de două luni, de trei persoane cu vârste cuprinse între 21 și respectiv 23 de ani, domiciliați în municipiul Bălți și raionul Sîngerei.

Potrivit oamenilor legii, poliția a fost sesizată de un bărbat, care a declarat că este șantajat sub un pretext inventat și amenințat cu moartea sa și a familiei sale, de către un grup de persoane care solicită de la el circa 60.000 de lei.

Astfel, victima refuzând să transmită banii ceruți a fost răpită de către membrii grupului, fiind urcată cu forța într-un automobil și dusă într-o pădure din preajma municipiului Bălți, unde a fost amenințată cu moartea, dacă nu va transmite banii solicitați.

În urma investigațiilor efectuate de angajații Direcției "Combaterea crimei organizate" a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală,BPDS "Fulger" și Procuratura Generală, la 15 septembrie, a fost organizată operațiunea de reținere în flagrant delict a suspecților, care în fața unui Centru comercial din municipiul Bălți primiseră banii marcați în sumă de 16.000 lei de la victimă și încercau cu forța să o urce în automobil pentru a o maltrata și tortura ulterior.

Datorită acțiunilor prompte ale poliției, acțiunile ilegale ale bănuiților au fost prevenite, doi dintre suspecți fiind reținuți pentru 72 de ore.

Ca urmare a perchezițiilor corporale și a automobilului suspecților, forțele de ordine au ridicat banii marcați, o armă pneumatică, 11 cartușe de calibrul 8 mm, telefoanele mobile care au fost folosite la comiterea infracțiunii.

În prezent, sunt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor infracțiunii şi reţinerii complicilor.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației, persoanele culpabile de șantaj se pedepsesc cu închisoare de la 11 la 13 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?