X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Bulgaria trimite trupe la graniţa sa cu Turcia

17 sep. 2015,, 19:00   Externe
3733 1

Foto: lenta.ru

Ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, a anunţat că Bulgaria trimite mai mulţi militari pentru a întări controalele de-a lungul graniţei sale cu Turcia şi pentru a evita un aflux de refugiaţi de tipul celui cu care se confruntă vecinii săi.

''A intervenit o schimbare a situaţiei în ultimele zile şi este greu de prevăzut încotro se va îndrepta valul de refugiaţi, astfel că suntem pregătiţi'', a declarat Nencev miercuri la radioul public BNR.

Cincizeci de militari au fost trimişi la graniţă şi alţi 160 ar putea fi desfăşuraţi până la sfârşitul zilei de joi. Armata bulgară ar putea trimite până la 1.000 de militari pentru a ajuta poliţia de frontieră dacă va fi nevoie, a mai spus ministrul bulgar al apărării.

Bulgaria, ţară membră a Uniunii Europene, dar care nu face parte din spaţiul Schengen, a luat măsurile respective după ce sute de refugiaţi, în majoritate sirieni, şi-au petrecut noaptea trecută sub cerul liber în apropiere de graniţa Turciei cu Grecia, foarte aproape de frontiera Turciei cu Bulgaria.

Aproximativ 660 de imigranţi au încercat să treacă frontiera Turciei cu Bulgaria în ultimele 25 de ore, dar ei s-au întors de bunăvoie după ce-au văzut că graniţa este bine păzită, a declarat presei Gheorghi Kostov, un responsabil din cadrul Ministerului de Interne bulgar.

Bulgaria are o frontieră terestră de 259 de kilometri cu Turcia, din care 30 de kilometri sunt protejaţi de un gard de sârmă ghimpată care ar urma să fie extins, relateaza agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?