Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Trenul modernizat de pe ruta Chișinău-Iași va fi lansat la finele lunii septembrie

17 sep. 2015,, 13:00   Societate
3277 0
Модернизированный поезд по маршруту Кишинев-Яссы запустят в конце сентября
Foto: trm.md
Lansarea trenului modernizat pe ruta Chișinău-Iași este preconizată pentru sfîrșitul lunii septembrie, relatează NOI.md. Potrivit comunicatului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, această înțelegere a fost stabilită în cadrul negocierilor susținute la București în perioada 15-17 septembrie de o delegație a Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, în frunte cu vicedirectorul întreprinderii Sergiu Tomșa. În cadrul întîlnirilor cu reprezentanții Căii Ferate din România ei au discutat detaliile tehnice ce țin de lansarea trenului pe ruta Chișinău-Iași.

După cum s-a menționat, în prezent procedura de înregistrare a documentelor necesare pentru lansarea rutei se află în stadiul final și în curînd partea română va adopta decizia privind schimbarea stației de frontieră de la Cristești Jijia la Socola Iași. Părțile au convenit că ruta feroviară Chișinău-Iași va fi pusă în funcțiune pînă la finele lunii septembrie.

Potrivit unor date preliminare, durata călătoriei de la Chișinău la Iași cu trenul modernizat va constitui 2 ore 35 de minute, iar prețul unui bilet va fi de aproximativ 150 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?