COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Consumatorii vor plăti mai puţin pentru gazele naturale

17 sep. 2015,, 10:00   Economie
4213 3

Foto: oron.ro

Consumatorii casnici ar putea plăti mai puţin pentru gazul natural. Asta dacă vor fi scutiţi de taxa pentru tranzit, care se regăseşte în tarif. Guvernul a avizat astăzi un proiect de lege în acest sens, elaborat de deputatul liberal-democrat Ştefan Creangă.

Prin acest document a fost anulat amendamentul din iulie 2014, propus de fostul deputat PLDM Simion Furdui. Amendamentul a pus pe umerii consumatorilor şi cheltuielile pentru tranzitarea gazelor naturale.

Iniţiativa lui Furdui, care a deţinut şi funcţia de şef al Întreprinderii "Moldova-Gaz", a dus la majorarea tarifului pentru consumatorii casnici.

Premierul Valeriu Streleţ, care a susţinut atunci amendamentul, a declarat acum că reducerea tarifului va fi nesemnificativă.

"Nu ar trebui să așteptăm miracole din această modificare. Eu sper după auditul internațional care va fi făcut la Moldova Gaz, atunci cînd ANRE va lua o nouă decizie, să se ia în calcul deja acest element că cheltuielile pentru tranzit internațional nu vor fi incluse în calcul", a spus premierul Valeriu Streleţ.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X