Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Țurcan: Moldova se mișcă în direcție greșită (VIDEO)

16 sep. 2015,, 09:15   Economie
7595 1
Foto: noi.md
„Moldova în mod evident se mișcă în direcție greșită”, a concluzionat deputatul în Parlament Vladimir Țurcan după ce a făcut bilanțul primului an de implementare a Acordului de asociere RM-UE, relatează NOI.md.

„Toți cei care au fost prezenți la totalizarea rezultatelor s-au convins că imaginea este una tristă. Avem mai multe acțiuni nerealizate și probleme nesoluționate decît succese. Despre succese nu s-a vorbit deloc”, a menționat politicianul.

Drept confirmare el a reamintit că și exportul în Europa înregistrează stagnare. ”Totodată, nu trebuie să uităm că partea majoră a acestuia este reexportul, adică nu ceea ce producem, dar ceea ce doar trece prin teritoriul nostru spre Europa. Pe de altă parte, importul este la un nivel sporit, deoarece noi am deschis larg porțile pentru ceea ce nu s-a vîndut în UE. Iar aici s-au acumulat multe în legătură cu embargoul, pe care ei singuri l-au creat, încercînd să izoleze economia Rusiei. Prin urmare, nivelul de trai al oamenilor scade, iar prețurile cresc”, a spus Vladimir Țurcan.

El nu a trecut cu vederea nici subiectul dureros al jafului bancar: „Este doar ceea ce a ieșit la suprafață. Fraudările în sistemul bancar au fost ceea ce era permis, deoarece la guvernare au ajuns oameni care se gîndesc doar la propria bunăstare și au profitat de sloganul așa-numitei integrări europene”.

În opinia parlamentarului, totodată există multe insuccese politice. Spre exemplu, tot ce ține de drepturile omului. Situația reală privind respectarea drepturilor omului s-a înrăutățit considerabil. Spre exemplu, pînă acum lipsește un plan de acțiune privind asigurarea drepturilor și libertăților omului pe anul 2015 și anii viitori la nivelul Guvernului. „De aceea, se poate de spus, și acest lucru îl denotă și sondajele, că Moldova în mod evident se mișcă în direcție greșită”, a conchis Țurcan.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?