Spirtul de contrabandă, mărul discordiei dintre Ucraina şi regiunea transnistreană

Spirtul de contrabandă, mărul discordiei dintre Ucraina şi regiunea transnistreană
Яблоко раздора: пограничники Украины и Приднестровья поругались из-за спирта
Foto: userapi.com

Grănicerii regiunii Odesa s-au certat cu "colegii" lor din regiunea transnistreană din cauza unui caz de contrabandă cu alcool înregistrat la frontiera dintre cele două teritorii, informează 368.media.

Potrivit serviciului de presă al părţii ucrainene, pe 8 septembrie, soldaţii din Detaşamentul Belgorod-Dnestrov au suprins, în apropiere de satul Rozalivka, pe un bărbat care pompa spirt printr-o ţeavă, îngropată în pământ.

Alături de acesta, soldaţii au descoperit mai multe canistre umplute cu spirt. Cu toate acestea, aşa numitul "comitet vamal" din Transnistria a declarat că informaţiile ar fi false.

Potrivit acestuia, pe teritoriul Transnistriei nu au fost descoperite urme ale infracţiunii respective. Mai mult decât atât nu au fost găsiţi nici martori sau persoane care ar fi implicate în contrabanda cu spirt.

"În urma analizei imaginilor video prezentate de grănicerii ucraineni s-a constatat că ţeava prin care era transportat alcoolul trecea printr-un canal plin cu apă. Însă, "vameşii" transnistreni, ajunşi la faţa locului mai târziu, au constatat că acest canal este uscat, iar ţeava nu are nici urmă de pământ, aşa cum se arată în imaginile prezentate de colegii noştri" - se arată într-un comunicat publicat de "autorităţile" transnistrene.

Serviciul de stat vamal al Ucrainei precizează că acesta nu este primul caz când "vameşii" transnistreni încercă să discrediteze activitatea părţii ucrainene. O situaţie similară a avut loc pe 24 august.

Potrivit grănicerilor ucraineni, prin asemenea atitudine, Tiraspolul încearcă să ascundă faptele care demonstrează controlul slab al frontierei.  


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load