Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Două mii de semnături, pentru salvarea Stadionului Republican (VIDEO)

15 sep. 2015,, 16:55   Sport
5446 4
За спасение Республиканского стадиона подписались 2 тысячи человек
Foto: noi.md
Grupul de inițiativă „Vom salva Stadionul Republican” este categoric împotriva planurilor Guvernului de a privatiza terenul pe care se afla acest obiect sportiv. Pentru a sensibiliza opinia publică, membrii grupului au organizat o acțiune în cadrul căreia și-au expus viziunea față de această problemă, informează NOI.md.

Din grupul de inițiativă „Vom salva Stadionul Republican” fac parte reprezentanți ai Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Parlamentului, mass-mediei, precum și personalități cunoscute din lumea sportului și activiști civici.

Vicepreședintele organizației, Ion Testemițanu, a declarat în numele FMF: „În cazul în care se va decide totuși ca pe locul Stadionului Republican să fie construit un obiect fără nicio legătură cu sportul, FMF este de părere că investitorii privați pot construi aici orice, cu condiția că vor finanța și construcția stadionului”.

„Nu e secret că, în ultimii ani, în Moldova nu au fost deschise prea multe obiecte sportive: noi avem nevoie de noi stadioane, manejuri, bazine. Cu eforturile Federației și investitorilor, în Ciorescu a fost construită «Futsal Arena», iar în Vadul lui Vodă – baza de pregătire a echipei naționale de fotbal. Însă noi avem nevoie de un stadion național”.

Deputatul în Parlament Lilian Carp a prezentat o listă cu 2000 de semnături împotriva privatizării teritoriului Stadionului Republican. „În primul rînd, dorim să transmitem Guvernului și premierului că decizia privind folosirea acestui lot de teren nu poate fi luată fără a o coordona cu societatea. În al doilea rînd, Stadionul Republican va putea fi folosit nu doar de FMF, dar și de alte organizații de profil. Este necesar de deschis un cont în care ar fi transferate mijloacele alocate de federațiile și investitorii interesați de construcția Stadionului Republican”, a menționat parlamentarul.

Jurnalista sportivă, fostul director comercial al echipei de fotbal „Dacia” (Chișinău) Zinaida Jioară a vorbit despre principala problemă cu care în permanență se confruntă naționala Moldovei de fotbal: „De fiecare dată înainte de meciurile internaționale apare problema locului desfășurării acestora. În Chișinău numai stadionul «Zimbru» poate găzdui meciuri internaționale, mai există un asemenea stadion și în Tiraspol. Însă deseori negocierile cu aceste cluburi se confruntă cu probleme organizatorice. Pentru a evita această situație, trebuie construit un stadion republican de nivel internațional, unde echipa națională va putea găzdui adversarii, indiferent de circumstanțe”, a declarat Jioară.

Veteranul fotbalului moldovenesc Vladimir Țincler și-a amintit de ceremonia festivă la care fostul premier Vasile Tarlev a promis să construiască un nou stadion în locul fostului Stadion Republican: „Atunci am fost chiar purtător de drapel! De mine s-a apropiat o jurnalistă și m-a întrebat: «Ați jucat cele mai multe meciuri la acest stadion, la ce vă gîndiți acum?» I-am răspuns că mă gîndesc să prind ziua în care aici va fi construit un nou stadion. Acum, cînd o întîlnesc, îi spun în glumă că «se pare că voi trăi veșnic»”.

Președintele echipei de fotbal „Zarea” (Bălți), Andrian Bogdan, consideră că autorităților trebuie să le fie rușine pentru că naționala Moldovei nu are unde găzdui meciurile internaționale. „Am sentimente deosebite față de acest loc. Anume pe Stadionul Republican am devenit campion al Moldovei cu echipa «Constructorul». Atunci cînd mă aflu peste hotare, în Rusia, Ucraina, neapărat sînt întrebat de ce noi nu avem un stadion național? Îmi este foarte neplăcut să conștientizez că Guvernul are o atitudine atît de nepăsătoare față de obiectul care, indiscutabil, ar deveni imaginea fotbalului nostru. Este foarte important!”, a menționat Bogdan.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?