Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 931

A fost lansată Evaluarea cheltuielilor publice și responsabilității financiare pentru anul 2015

15 sep. 2015,, 12:40   Economie
6379
ЕС оценит прогресс Молдовы в управлении госресурсами
Foto: vesti.md
Pe 10 septembrie, Ministerul Finanțelor în comun cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat Evaluarea cheltuielilor publice și responsabilității financiare (CPRF) pentru anul 2015.

Evaluarea CPRF este a 4-a la număr realizată în Republica Moldova, celelalte fiind efectuate în anii 2006, 2008 și 2011. Principalul scop al acestui exercițiu este de a evalua progresele înregistrate de către autoritățile Republicii Moldova în procesul de îmbunătățire a gestionării resurselor publice și creștere a transparenței procesului bugetar.

Studiul va examina domenii precum politica bazată pe bugetare, previzibilitatea şi controlul executării bugetului, contabilitatea, înregistrarea și raportarea, controlul și auditul extern, precum și transparența bugetară. CPRF este un instrument de referință internațional, care a fost lansat în 2001 de către Comisia Europeană, Banca Mondială, FMI, Departamentul Regatului Unit pentru Dezvoltare Internațională (DFID), Franța, Norvegia și Elveția.

Obiectivul acestui instrument este de a evalua starea cheltuielilor publice din țară, sistemele de achiziții publice și responsabilitatea financiară, precum și de a implementa o serie de activități de reformă și consolidare a capacităților într-o secvență logică.

Raportul final, care se va baza pe o autoevaluare efectuată de către autoritățile moldovenești, se așteaptă să fie furnizat în luna noiembrie a anului 2015.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав