Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Rusia a început cele mai ample manevre din acest an, cu participarea a 95.000 de militari

14 sep. 2015,, 15:30   Război în Ucraina
2947

Foto: nr2.ru

Forțele armatei ruse au început luni cele mai ample manevre din acest an sub numele de cod 'Țentr/Centru-2015', în 20 de poligoane navale, aeriene și terestre, la care vor participa circa 95.000 de militari, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia, citat de EFE.

Aceste manevre 'constituie punctul culminant al perioadei de pregătire de luptă în cadrul forțelor armatei ruse pe anul 2015', menționează ministerul, potrivit unui comunicat de presă.

Respectivele exerciții încheie, de asemenea, acțiunile comune de instruire a forțelor armate ale țărilor din Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă din fostul spațiu sovietic, bloc ce grupează Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Tadjikistan și Kîrgîzstan.

Obiectivul acestor manevre este contracararea unui ipotetic conflict armat intern pe flancul strategic cu Asia Centrală.

Manevrele, programate să dureze pînă duminică, se vor desfășura în districtele militare Sud și Centru, sub comanda șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei și adjunct al ministrului apărării rus, generalul Valeri Gherasimov.

Exercițiile vor implica 170 de avioane, 20 de nave, peste 7.000 de unități de armament greu, inclusiv tancuri și lansatoare de rachete motorizate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав