X 
Cutremure stiri: 506

Un nou protest de amploare, astăzi la Chişinău

13 sep. 2015,, 10:15   Societate
3756 0

Foto: jurnal.md

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” îndeamnă cetăţenii să iasă la un nou protest de amploare, astăzi la ora 12:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Îndemnul la un nou miting vine în contextul în care, timp de o săptămână, guvernanţii au rămas indiferenţi la revendicările din Proclamaţia Marii Adunări Naţionale de pe 6 septembrie, votată de 100 de mii de oameni.

Consiliul Marii Adunări Naţionale a cerut vineri demisia imediată a guvernatorului BNM, a procurorului general, a şefilor CNA şi CEC, dar şi a preşedintelui CSJ, iar Parlamentului şi Guvernului să se întrunească sâmbătă în şedinţe extraordinare pentru a accepta demisiile funcţionarilor vizaţi. Solicitările au fost însă ignorate de autorităţi.

Reprezentanţii grupului de intermediere al manifestanţilor a avut întâlniri cu premierul Valeriu Streleţ şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, dar care s-au soldat fără niciun rezultat. Preşedintele Nicolae Timofti nici până astăzi nu s-a arătat disponibil să iasă la discuţii directe cu protestatarii, acesta delegându-şi consilierii.

„Guvernarea coruptă şi criminală ne poartă pe drumuri şi nu ascultă revendicările poporului. Astfel, Consiliul Marii Adunări Naţionale cheamă cetăţenii Republicii Moldova să revină duminică, 13 septembrie, la ora 12:00, în PMAN pentru a lua decizii cruciale pentru destinul şi viitorul nostru, al tuturor”, îndeamnă organizatorii mitingului.

Liderii Platformei au menţionat anterior că în cadrul manifestaţiei vor face un anunţ important.

Oamenii care vor ieşi astăzi în stradă se vor alătura manifestanţilor care de şapte nopţi trăiesc în corturi în faţa guvernului, în „Oraşul Demnităţii şi Adevărului. Ferm hotărâţi să reziste până la capăt, manifestanţii au dormit în corturi, în ciuda timpului răcoros de afară.

Precizăm că pe 6 septembrie, peste 100.000 de oameni au venit în centrul capitalei pentru a-şi cere ţara înapoi, au scandat lozinci împotriva oligarhilor şi au solicitat demisia guvernării.

Protestul de la Chişinău a avut ecouri peste hotare, fiind reflectat pe larg în presa internaţională. Totodată, mesaje de susţinere au venit din partea diasporei. Moldovenii stabiliţi în Canada, SUA, Franţa, Germania, Olanda, Spania, Marea Britanie, Italia, Rusia au salutat rezistenţa manifestanţilor şi i-au îndemnat să nu renunţe la proteste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав