Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost dat start concursului pentru finanțarea proiectelor culturale

11 sep. 2015,, 12:23   Societate
3180 0

A fost dat start concursului pentru finanțarea proiectelor culturale
Foto: noi.md

Asociațiile obștești care doresc să obțină finanțare de la stat pentru proiectele culturale desfășurate în 2016 își pot depune ofertele pînă pe 15 octombrie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Culturii, Monica Babuc. Ca și în anii precedenți, pentru finanțarea proiectelor culturale din bugetul de stat vor fi alocate două milioane de lei, informează NOI.md.

Monica Babuc a precizat că prioritate se va acorda ONG-urilor care au capacitatea să atragă cofinanțatori. Ca și în anii trecuți, experții vor examina doar ofertele de proiecte ce se referă la arta populară, artele vizuale, cinematografie, cultura comunităților, literatură, muzică, patrimoniu cultural și teatru. Dosarele vor fi examinate de un grup de experți format din personalități notorii.

Noutatea ediției din 2016 a concursului constă în implementarea unui sistem informațional-electronic, care va permite asociațiilor obștești să depună dosarele în format online, pe site-ul Ministerului Culturii.

„Încercăm să ușurăm și să tehnologizăm procesul de prelucrare a dosarelor și să excludem toate imixtiunile factorului uman, precum și suspiciunile care apar vizavi de modul în care au fost selectate proiectele cîștigătoare”, a precizat Monica Babuc.

Funcționara a ținut să precizeze că Ministerul Culturii nu finanțează proiectele care vizează activități de caritate, activitățile politice și de partid, cercetările strict academice, conferințele sau călătoriile în străinătate, activitățile comerciale.

Menționăm că în acest an au fost depuse 111 proiecte culturale din partea a 71 de asociații obștești. Cîștigătoare au fost declarate 62 de proiecte culturale, majoritatea lor fiind din domeniul muzical. Cuantumul finanțării unui proiect cultural este stabilit pînă la 50 % din costul lui general, dar nu mai mult de 100 de mii lei pentru un proiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?