Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

"Domnul Bolea cîteodată tot obosește". Recean a ascultat nemulțumirile fermierilor

8 iun. 2023,, 17:51   Societate
966 0

Premierul Dorin Recean, aflat pe parcursul zilei de astăzi, 8 iunie, la Leova, a dat nas în nas cu un grup de fermieri moldoveni revoltați de criza în care s-a pomenit sectorul agricol.

Deja de două zile agricultorii își scot tractoarele pe traseele naționale și cer să fie auziți de Guvern, transmite realitatea.md.

La întîlnirea spontană pe care a avut-o Recean cu fermierii, premierul a încercat să-i liniștească.

„Eu am crescut la țară, am trăit la țară. Eu ca și dvs. știum cum e să ai credit, cîteodată nu dormi noaptea, înțeleg foarte bine toate lucrurile acestea… Astăzi suntem în situația cînd trebuie să apelăm la ajutor din extern. Bolea, cum am mai spus, pe 20 iunie (n.r. vicepremierul Vladimir Bolea va întreprinde o vizită la Bruxelles), asta-i sarcina lui să demonstreze toate aceste costuri. Asta nu înseamnă că pe 21 iunie o să înceapă a curge banii… Domnul Bolea cîteodată tot obosește, așa ca la toți”, a menționat Recean.

Amintim că deja de două zile fermierii moldoveni protestează. Agricultorii sunt nemulțumiți de activitatea guvernului Recean și spun că la întrevederea pe care au avut-o marți, 6 iunie, cu premierul, au auzit „doar promisiuni generale”. În aceste condiții, majoritatea agricultorilor mici și mijlocii riscă să falimenteze în cîteva luni.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?