X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Un procuror din România vine la Chișinău pentru a oferi asistență procurorilor anticorupție

10 sep. 2015,, 13:30   Politică
5696 20

Un procuror din România vine la Chișinău pentru a oferi asistență procurorilor anticorupție
Foto: noi.md

Săptămîna viitoare, la Chișinău este așteptat un procuror din România, care a activat în cadrul Direcției Naționale Anticorupție a statului vecin. Procurorul urmează să expertizeze dosarele anticorupție intentate de autoritățile moldovenești și să formuleze recomandări pentru experții de la Chișinău în vederea eficientizării luptei cu acest fenomen. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului, Andrian Candu, informează NOI.md

„Pe 15 septembrie, cu aprobarea și suportul UE, în Moldova va veni un procuror din România, cu experiență în cadrul DNA, care va lucra alături de procurorii noștri, va revizui dosarele care sînt în investigații la CNA. După o perioadă va veni cu recomandări privind legislația, procedurile și tot ce trebuie să facem pentru a avea o luptă eficientă cu corupția. S-a vorbit mult ca DNA-ul să treacă Prutul, iată că o primă rîndunică va fi deja săptămîna viitoare”, a anunțat Candu.

Totodată, spicherul a menționat că discuțiile cu reprezentanții UE, pentru aducerea unei misiuni de asistență europeană în domeniul justiției în Moldova, sînt pe ultima sută de metri.

Candu a mai anunțat că va lansa și o propunere privind reformarea instanțelor de judecată. Astfel, acesta propune ca toți judecătorii și averile lor să fie verificate înainte ca aceștia să acceadă în funcții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав