Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoca despre atitudinea sa față de puterea și opoziția din capitală

7 sep. 2015,, 17:49   Politică
14865 1
Киртока о своем отношении к власти и оппозиции в столице
Foto: noi.md
„Nu văd motive, de ce trebuia de constituit o majoritate la nivel local, în Consiliul Municipal Chișinău”, a declarat în cadrul emisiunii „Replica” de la „Prime TV” liderul fracțiunii PCRM și a celor fără de partid din cadrul CMC, Vasilii Chirtoca.

În opinia lui Vasilii Chirtoca, în capitală trebuie de soluționat probleme concrete ale orașului, aici nu este politică. „Din acest considerent nu voi fi în opoziție, atunci cînd e vorba de soluționarea problemelor municipiului. Totodată, voi fi și în opoziție, dacă vor fi distruse spațiile verzi, dacă vor avea loc cazuri excepționale de birocratism și corupție, dacă nu vor fi soluționate problemele locale ale locuitorilor legate de salubrizare și amenajare”, a menționat omul de afaceri, fiind întrebat de moderator despre opinia sa față de constituirea alianței.

„Cel mai mult sînt îngrijorat ca în această alianță să nu se consolideze neajunsurile pe care le-am văzut anterior. În particular, faptul că nu sînt amenajate spațiile din curțile blocurilor de locuit. Un prieten mi-a povestit recent cum se plimba seara în curtea unui bloc cu multe etaje, printre arbori de 50 de ani, iar dimineața a văzut cum persoane cu mimică pustie a feței taie acești copaci. Acolo vor să construiască niște parcări sociale. Numai că din cauza reducerii cu 10% a spațiilor verzi, epidemia de gripă de iarna trecută a răpus 25 de vieți omenești. În asemenea cazuri decizia trebuie luată nu de viceprimar, ci doar de Consiliul Municipal, în conformitate cu Legea cu privire la autoritățile publice locale”, consideră Vasilii Chirtoca.

Potrivit liderului fracțiunii PCRM și a celor fără de partid din cadrul CMC, Acordul privind constituirea alianței în CMC nu conține nimic concret despre combaterea birocrației și corupției, care înfloresc la Primărie. În schimb, după conținutul acestui document se vede ce oameni de afaceri sînt în Partidul Liberal și au acces în CMC.

„În acord se menționează despre dezvoltarea construcțiilor, transportului, comerțului și serviciilor. Însă în primul rînd trebuie de dezvoltat sectorul IT, unde avem realizări. De aceea, trebuie de oferit demuncă companiilor moldovenești în acest domeniu. Totodată, trebuie de dezvoltat sectorul de producție și turismul, iar pentru aceasta este necesar de creat un departament care s-ar ocupa de aceste probleme”, a propus Vasilii Chirtoca.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?