X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Filarmonica Națională îi invită pe toți melomanii

6 sep. 2015,, 13:00   Showbiz
5449 1
Национальная филармония им. Сергея Лункевича приглашает меломанов
Foto: kp.md
Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” îi invită pe toți melomanii la lansarea unui proiect nou „La unison cu prietenii”, pe data de 11 septembrie în Sala Mare a Filarmonicii.
Potrivit organizatorilor, pe parcursul stagiunii 2015-2016, care este una aniversară, vor fi marcați 75 de ani de la fondarea Filarmonicii Naționale. Vor fi invitați mari muzicieni, care sînt prieteni adevărați ai instituției.

Primul concert din cadrul acestui proiect îl va avea ca oaspete pe pianistul Ashot Khachatourian, cunoscut solist la Centrul Muzical al Reginei Elisabeta a Belgiei. Este laureat al mai multor concursuri internaționale, deținător al premiilor I la concursuri din Moscova (2006), Elveția (2007), Salzburg (2009), unul dintre cei mai buni interpreți contemporani ai muzicii create de Frederic Chopin și Ludvig van Beethoven. La Chișinău Ashot Khachatourian va interpreta Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Beethoven.

In partea a doua a seratei, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale va interpreta Suita din baletul „Lacul lebedelor” de Piotr Ceaikovski.

Ambele lucrări fac parte din patrimoniul muzicii clasice universale și se bucură de o mare popularitate în toată lumea.

Concertul va fi condus de prim-dirijorul și directorul artistic al orchestrei, Mihail Agafița, și va fi prezentat de muzicologul Irina Martîniuc, ambii maeștri în artă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?