X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Baletul “Romeo şi Julietta”, pentru prima dată în cadrul Festivalului “Maria Bieşu”

5 sep. 2015,, 14:00   Showbiz
4652 1
Балет «Ромео и Джульетта» впервые на фестивале памяти Марии Биешу
Foto: belcanto.ru
Potrivit balerinei Teatrului de Opera şi Balet “Maria Bieşu”, Anastasia Homitchi, baletul “Romeo şi Julietta”, care va fi prezentat astăzi publicului începând cu ora 18:00, este inclus pentru prima dată în cadrul Festivalului Internaţional “Maria Bieşu”.

Dumitru Cîrciumaru, dirijorul spectacolului, a menţionat că este o plăcere pentru el să lucreze cu prim-soliştii de talie internaţionala. “Când eram student priveam cu mare plăcere festivalurile, iar acum am onoarea să le dirijez eu, e o mare responsabilitate”, a notat dirijorul.

Ideea creării unui balet pe baza tragediei “Romeo şi Julietta” de W. Sheakespeare, i-a fost sugerată lui S. Prokofiev de către S. Radlov, conducătorul artistic al teatrului Kirov din Sankt-Petersburg.

Mâine spectatorii sunt aşteptaţi de un nou spectacol - “Elixirul Dragostei”, unde o vom putea admira pe soprana Valentina Naforniţa, despre care ministrul Culturii, Monica Babuc, a spus că, pe lângă vocea nemaipomenită, are şi un suflet blând, cald şi modest. “Este bine ca conaţionalii nostri, care s-au afirmat pe scenele mari, participa la acest festival. Ei ne oferă curaj. Această idee era încă din anul trecut”, a declarat Babuc.

Menţionăm că Festivalul Internaţional „Va invită Maria Bieşu” a fost fondat în septembrie 1990 de primadonă Operei Naţionale Maria Bieşu care a visat şi a reuşit să aducă la Chişinău unele dintre cele mai bune voci de opera din lume.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?