COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

În Consiliul Municipal Chișinău va fi creată o majoritate proeuropeană (VIDEO)

3 sep. 2015,, 12:50   Capitala
2367 1

În Consiliul Municipal Chișinău va fi creată o majoritate proeuropeană
Foto: omg.md

26 de consilierii municipali din partea PL, PLDM, PD și PPEM vor forma o coaliție proeuropeană în Consiliul Municipal Chișinău. Acordul de constituire a noii majorități urmează a fi semnat astăzi, la ora 20.00, după care va avea loc ședința CMC, a anunțat liberalul Dorin Chirtoacă, notează NOI.md.

„Rundele de negocieri care au avut loc în ultimele săptămîni dau rezultate. În proporție de 99,9 la sută lucrurile sînt rezolvate, mai este nevoie de cîteva consultări pe interiorul părților componente ale coaliției. Sîntem 26 de consilieri, vom avea cvorum și vom semna documentul. Noi nu boicotăm nicio ședință. Are sens să începem o ședință a CMC unde nu poți hotărî nimic, în care totul se rezumă la declarații populiste, la circ de prost gust? Este mai bine să avem o alianță formată, cum este în toate țările democratice, și în baza unui program de guvernare”, a precizat Chirtoacă.

Liberalul a mai menționat că reprezentanții celor patru formațiuni au convenit asupra programului de activitate, asupra modului în care va funcționa coaliția, dar nu și asupra partajării funcțiilor.

„Viceprimari sînt patru, conform legii. Acum am discutat doar despre program, despre modul de organizare a coaliției. Vom reveni la subiectul viceprimarilor. Nu se împarte nicio funcție”, a adăugat Chirtoacă.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽