Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În Moldova seceta afectează recolta de floarea-soarelui, porumb și sfeclă

2 sep. 2015,, 15:00   Societate
3923 1
В Молдове засуха бьет по урожаю подсолнечника, кукурузы и свеклы
Foto: ru.sputnik.md
Serviciul Hidrometeo de Stat a reexaminat prognoza recoltei unor culturi agricole și a constatat diminuarea ei. Aceste modificări , după cum menționează agrometeorologii, sînt cauzate de secetă și rezervele mici de umiditate productivă în sol în ultimele două luni, ceea ce a creat condiții nefavorabile pentru creșterea, dezvoltarea și formarea recoltei.

„Ca rezultat al investigațiilor agrometeorologice și ținîndu-se cont de condițiile meteo din iunie și iulie, se așteaptă că recolta de semințe de floarea-soarelui va constitui în medie pe republic 11-13 chintale la hectar. În unele locuri recolta de semințe poate fi și mai mică”, - au specificat experții.

Conform datelor Serviciului Hidrometeo, recolta de boabe de porumb va constitui în medie pe republică 20-23 chintale la hectar. În unele raioane se așteaptă indici și mai pesimiști.

„Recolta de sfeclă de zahăr în anul 2015 va constitui în medie pe republică 250 chintale la hectar. Recolta medie în ultimii 10 ani a fost de 310 chintale la hectar”, - constată specialiștii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?