Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Moldova va majora oferta de vinuri în Japonia

2 sep. 2015,, 11:45   Economie
3418 1
Молдова увеличит поставки вин в Японию
Foto: unimedia.info
În perioada 23-26 august 2015, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, a efectuat o vizită de lucru în Japonia în contextul organizării unei campanii de promovare a vinurilor moldovenești pe piața niponă. Oficialul a fost însoţit de, directorul executiv al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu, directorul tehnic al Proiectului moldo-nipon 2KR, Vasile Bumacov, şi reprezentanți ai întreprinderilor vinicole, informează NOI.md.

Evenimentul de promovare a avut drept scop sporirea vizibilității și imaginii vinurilor cu brandul de ţară „Wine of Moldova” pe piața niponă.

Ministrul a avut o întrevedere cu viceministrul parlamentar pentru Afaceri Externe Sonoura Kentaro, în cadrul căreia au fost aduse mulţumiri pentru asistența generoasă acordată de Guvernul Japoniei pentru dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova. Ambele părţi au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală, oportunităţi de creştere şi diversificare a schimburilor comerciale, evoluția reformelor în sectorul agricol.

La întrevederea cu directorul general al Departamentului Orientului Mijlociu și Europa al Agenției de Dezvoltare și Cooperare a Japoniei, Yamanaka Shinichi, au fost discutate aspecte ce ţin de suportul acordat de Japonia pentru dezvoltarea agriculturii din Republica Moldova și posibilitățile de continuare a asistenţei în domeniul modernizării sectorului agricol, dezvoltarea infrastructurii de piață, postrecoltare, siguranța și trasabilitatea alimentelor și dezvoltarea capacității instituționale ale MAIA.

De asemenea, programul vizitei a inclus participări la recepții oficiale pentru promovarea vinurilor moldovenești, organizate sub auspiciul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, în cadrul cărora au participat reprezentanți ai autorităților nipone, ai rețelelor de distribuție și specialiști oenologi; o întrevedere cu conducerea companiei Carina Co. Ltd, care importă și distribuie vinuri de la 3 companii din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав