Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

SUA au luat în calcul lansarea unui atac nuclear împotriva Afganistanului, după 11 septembrie 2001

30 aug. 2015,, 20:30   Externe
5005 1

Foto: profi-forex.ru

Guvernul președintelui american George W. Bush a luat în calcul posibilitatea lansării unui atac nuclear împotriva Afganistanului după atentatele din 11 septembrie 2001 împotriva turnurilor gemene din New York și a clădirii Pentagonului din Washington, scrie Der Spiegel în ediția de sâmbătă, preluat de EFE. "Documentele erau scrise", asigură Michael Steiner, care era la acea vreme consilier pe probleme de politică externă al cancelarului german de atunci, Gerhard Schroeder, răspunzând la întrebarea săptămânalului german dacă SUA au avut în vedere chiar și folosirea armelor atomice.

Potrivit lui Steiner, care vorbește pentru prima dată de discuțiile secrete cu guvernul american, "ei chiar au studiat toate posibilitățile". Steiner adaugă că atât Schroeder, cât și el erau preocupați după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 că guvernul american "va reacționa într-un mod exagerat din cauza șocului", mai ales ținând cont de faptul că întreaga administrație a SUA "practic se baricadase".

Steiner a mai explicat că el s-a pronunțat împotriva atitudinii adoptate de Schroeder, de a manifesta "solidaritate fără limite" față de Statele Unite, pentru că fostul consilier a fost de părere că "un stat nu trebuie să semneze cecuri în alb". Steiner spune că a călătorit special la Hanovra pentru a-i împărtăși îndoielile sale pe această temă cancelarului german, însă acesta nu și-a schimbat părerea, spune Steiner.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?