Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ghimpu: Dacă cineva poate proba că am trădat electoratul, plec din politică

26 aug. 2015,, 17:22   Politică
10484 34

Ghimpu: Dacă cineva poate proba că am trădat electoratul, plec din politică
Foto: noi.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că primește zilnic mesaje în care cetățenii își exprimă nemulțumirea față de haosul din țară, dar spune că nu poate face nimic pentru a remedia situația. Politicianul a reiterat că PL a fost nevoit să vină la guvernare, pentru a nu pune în pericol cursul european, și nu poate fi considerat un trădător, notează NOI.md.

„Eu sînt pe palma politică a republicii din 1988 și dacă este vreun om care îmi poate pune pe masă probe că eu am trădat fie acum sau cinci ani în urmă, sau 10, sau 15, atunci plec din politică. A trăda înseamnă, în primul rînd a-mi trăda sufletul meu. Cetățeanul și-a dat votul pentru cursul european, pentru politica națională, fiindcă noi sîntem partidul care astăzi apărăm cel mai mult valorile naționale. Ce trădare este aici? Că am făcut o alianță cu acești doi care au adus republica la cheremul străinilor, prin furtul miliardului și prin alte lucruri? Dar dacă nu veneam la guvernare, ce era mai departe? Bine, nu veneam noi. La alegeri anticipate cine venea? Spuneți-mi, vă rog, cine venea?”, a declarat Ghimpu în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Liberalul a precizat că Moldova este astăzi un „stat sărac, mafiot, corupt și ocupat”. Acesta a sugerat că și partenerii de dezvoltare poartă o parte din vină pentru fărădelegile care au avut loc. ” Și ei sînt părtaşi la tot ceea ce s-a întîmplat în Moldova, au văzut. Doar au văzut cum decurge actul guvernării, au văzut că se fură. Din 2011 se spunea că se fură Banca de Economii. Şi ei nu au văzut ce se întîmplă la noi? Problema-cheie, ştim cu toţii, e la Procuratura Generală şi nu am susţinere de la parteneri. Lumea consideră că eu nu vreau”, a punctat Ghimpu.

Totodată, politicianul a negat faptul că liberalii ar angaja la ministerele pe care le dețin doar membri de partid. “Care îşi face datoria profesional şi cinstit, rămîne. Dacă avem probe că a venit să facă bani şi interese – la revedere. La noi e altă politică”, a precizat Mihai Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?