X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova va avea ataşaţi vamali, care vor apăra interesele ţării în străinătate

26 aug. 2015,, 17:15   Politică
3624 0

В Молдове появятся таможенные атташе для защиты интересов страны за рубежом
Foto: rtr.md

Republica Moldova va avea în viitorul apropiat cel puţin trei consilieri pe probleme vamale (atașat vamal), care vor apăra interesele țării pe domeniu în străinătate, inclusiv în cadrul unor instituții internaționale și europene, potrivit unei hotărîri aprobate astăzi de Guvern, relatează MOLDPRES.

"Institutul ataşaţilor vamali în ţări străine cu statut diplomatic este o practică internaţională bine dezvoltată, prin care se asigură o platformă eficientă de dialog multilateral şi bilateral”, a spus în ședință viceministrul Finanţelor, Maria Cărăuş. Atribuţiile ataşaţilor vamali în ţările străine se referă la promovarea şi reprezentarea intereselor vamale în ţara de acreditare, dezvoltarea cooperării, asigurarea implementării tratatelor internaţionale, schimbul de informaţii, combaterea infracţiunilor economie transfrontaliere.

Cabinetul de miniştri a instituit unităţi de ataşat vamal în cadrul Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, reprezentanţa permanentă a Moldovei pe lîngă oficiul ONU la Geneva şi Ambasada ţării noastre în Federaţia Rusă.

Unitatea de consilier vamal este suplinită de reprezentantul oficial al Serviciului Vamal, care se confirmă prin ordinul ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Ataşatul vamal în Federaţia Rusă este numit în funcţie prin hotărîre de Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?