X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

IDIS: Nivelul de trai al populației și cel al activității economice va continua să scadă

26 aug. 2015,, 17:00   Economie
3593 1
Уровень жизни населения и экономическая деятельность в Молдове продолжат ухудшаться, - IDIS Viitoru
Foto: zf.ro
Analiză IDIS: Nivelul de trai al populației și al activității economice va continua să scadă IDIS ”Viitorul” a prezentat un nou produs, Economic Outlook, cu o tematică de interes major, ”Criza economică - impact și măsuri de răspuns”. Autorii analizei economice au evidențiat tendințele economice din anul curent și au venit cu recomandări și prognoze. Experții au reflectat situația din sectorul financiar-bancar; sectorul energetic și implicațiile majorării tarifelor din sector; evoluția prețurilor; situația din sectoarele agriculturii, industriei, serviciilor, partea ce ține de investiţiile în economia națională; evoluția comerțului exterior; situația de criză din regiunea transnistreană.

Potrivit autorilor, economia R. Moldova trece printr-o criză dificilă marcată de reducerea consumului populației, încetinirea creșterii volumului producției industriale, scăderea volumului producției agricole și reducerea semnificativă a comerțului extern. Toate acestea au loc pe fundalul deprecierii valutei naționale, creșterii semnificative a prețurilor și imposibilitatea angajatorilor de a majora salariile.

Experții prognozează o creștere a prețurilor cu 15%, volumul producției agricole va scădea cu 14%, comerțul cu amănuntul va înregistra o scădere de 7%, exportul -10%, importul – 20%, iar datoria aferentă consumului de gaze din stânga Nistrului față de Gazprom, va constitui 4,7 miliarde USD.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?